Αρχείο

carrot cake, κέικ καρότου

Λατρεμένο carrot cake

Το carrot cake μου το έμαθε η φίλη μου η Μαρία, όταν μου έστειλε με mail αυτή τη συνταγή, πριν χρόνια. Δεν είχα φανταστεί ποτέ μέχρι τότε, ότι μπορείς να φτιάξεις κέικ με λαχανικά, ήμουν λίγο επιφυλακτική στην αρχή, αλλά εντυπωσιάστηκα μόλις το πρωτοδοκίμασα.

Η κόρη μου, τότε ήταν κοντά στα δύο και ήθελα ένα κέικ, για απογευματινό σνακ.

Είναι το κέικ που από τότε φτιάχνω συνέχεια, πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο, μιας και μας αρέσει ιδιαιτέρα, αν και οι απόψεις στο σπίτι διίστανται. Στον Γιώργο δεν αρέσει ιδιαίτερα το τυρένιο γλάσσο, ενώ η κόρη μου και εγώ τρελαινόμαστε γι’ αυτό. Έτσι συνήθως κόβουμε τα κομμάτια στη μέση, δίνουμε στο Γιώργο το κάτω μέρος τους και εμείς μοιραζόμαστε τις “κορυφές” του!

carrot cake, κέικ καρότου

Είναι πολύ απλό στην παρασκευή του και τόσο νόστιμο και ζουμερό, εξαιτίας του λαδιού και του καρότου που κρατάει τα υγρά του και μετά το ψήσιμο.

Αν το φτιάξετε, καλό θα είναι να το διατηρήσετε το στο ψυγείο μετά την δεύτερη μέρα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Υλικά

• 2 κούπες μαύρη ζάχαρη

• 2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 1 πρέζα αλάτι

• 1/2 κ.γ. baking powder

• 2 κ.γ. κανέλα

• 1 1/2 κούπα ηλιέλαιο

• 3 αβγά

• 3/4 κούπας γάλα

• 4 μικρά καρότα τριμμένα

• 1 κούπα καρύδια τριμμένα

 

Για το γλάσσο τυριού

• 1 συσκευασία τυρί κρέμα

• 4 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

• 1 κούπα ζάχαρη άχνη

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 οC με αέρα.

Στο μίξερ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το λάδι,το αλεύρι και το αλάτι, για τουλάχιστον πέντε λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το baking, την κανέλα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.

Όταν ενωθούν καλά τα υλικά, τρίβουμε στο multi τα καρότα και τα καρύδια και τα προσθέτουμε.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα, ρίχνουμε λίγο αλεύρι και μεταφέρουμε το μείγμα.

Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το γλάσσο, χτυπώντας όλα τα υλικά στο στο μίξερ.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς, πριν ρίξουμε το γλάσσο.

 

Extra tips

#1. Χτυπάμε αρκετά τα πρώτα υλικά στο μίξερ για να γίνει αφράτο το κέικ.

#2. Τα καρότα και τα καρύδια τρίβονται καλύτερα, αν στο multi προσθέσουμε δύο κουταλιές ζάχαρη, (την οποία αφαιρούμε από τη ζάχαρη του κέικ).

#3. Μπορούμε να χρωματίσουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής το γλάσσο.

#4. Αν θέλουμε κόβουμε το κέικ στη μέση και βάζουμε το γλάσσο ενδιάμεσα.

#5. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ηλιέλαιο με ελαιόλαδο, απλά θα γίνει λίγο πιο βαρύ.

 

carrot cake, κέικ καρότου

4 Σχόλια

  • Μινα

    20/10/2018 at 18:23

    Μια πραγματικά τέλεια συνταγή ! Από τα καλύτερα κέικ που έχω φάει !! Χίλια Μπράβο !!!

    Απάντηση
  • Victoria Bragka

    10/04/2019 at 10:04

    Λαχταριστό κέικ που δε μπορείς να σταματήσεις να τρως! Ειδικά το γλάσο από πάνω, το απογειώνει ακόμα περισσότερο! Να το δοκιμάσετε, το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Μπράβο 😀

    Απάντηση
    • Call the Cook

      15/04/2019 at 18:34

      Βικτώρια, καλώς ήρθες στο blog! Σ’ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Πολύ χαίρομαι που έφτιαξες το κέικ και ακόμα περισσότερο χαίρομαι που σου άρεσε.

      Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση