Αρχείο

double chocolate brownies

Brownies με δύο σοκολάτες

Δεν ξέρω αν χρειάζεσθε ακόμα μία συνταγή για brownies, μιας που αν ψάξετε το google θα βρείτε χιλιάδες αποτελέσματα, αυτή όμως η συνταγή είναι η δική μου αγαπημένη και δεν την αλλάζω με καμία.

Το σωστό brownie πρέπει να είναι μαστιχωτό, μαλακό, ζουμερό, ελάχιστα υγρό στο κέντρο του, λίγο τραγανό στο εξωτερικό του, μα πολύ πολύ σοκολατένιο. Πρέπει δαγκώνοντας το να ακούγεται ένα ελαφρύ “κρατς” και η σοκολάτα να πλημμυρίζει το στόμα, καθώς το γεύεσαι.

double chocolate brownies

Σε λίγα λεπτά, μόνο σε ένα μπολ, χωρίς μίξερ και θα έχετε το νοστιμότερο brownie που έχετε δοκιμάσει. Ο συνδυασμός κουβερτούρας και άγλυκου κακάου δίνει στο γλυκό μοναδική και πλούσια σοκολατένια γεύση.

Χρησιμοποιώ εκτός από κρυσταλλική ζάχαρη και μαύρη και αυτό βοηθάει στο να έχουμε ακόμα πιο μαστιχωτή και υγρή υφή στο γλυκό μας. Το αλεύρι είναι λίγο, γιατί όσο πιο πολύ προσθέσουμε τόσο περισσότερο θα μοιάζει με κέικ, πράγμα που δεν θέλουμε.

Τα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος τα βρίσκεις στο εσωτερικό του γλυκού και καθώς λιώνουν κατά το ψήσιμο, απογειώνουν τη γεύση και το κάνουν διπλά σοκολατένιο. Μερικές φορές βάζω καρύδια, ή φουντούκια, σήμερα όμως θα σας δείξω την απλή του εκδοχή. Εσείς προσθέστε αν θέλετε ξηρούς καρπούς ή ακόμα και αποξηραμένα φρούτα.

Ένα πράγμα πρέπει να προσέξετε: το ψήσιμο. Στη συνταγή μου γράφω, ότι χρειάζεται 30 λεπτά στο φούρνο, αλλά μετά τα 25 λεπτά κάντε τη δοκιμή με ένα μαχαίρι ή μία οδοντογλυφίδα. Βυθίστε το στο κέντρο του γλυκού. Αν το μαχαίρι βγει με μείγμα από το γλυκό, θα χρειαστούν λίγα ακόμα λεπτά. Πρέπει να βγει λίγο υγρό και να έχουν κολλήσει μικρά κομμάτια από το σοκολατένιο μείγμα. Και με τίποτα δεν πρέπει να βγει τελείως καθαρό, γιατί τότε θα έχει στεγνώσει.

Αυτό είναι το πιο πλούσιο, σπιτικό brownie, που έχω δοκιμάσει και πιστέψτε με έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές.

Σας το παρουσιάζω!

Υλικά

• 180 γρ. βούτυρο

• 125 γρ. κουβερτούρα

• 100 γρ. μαύρη ζάχαρη

• 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

• 3 αβγά

• 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή δύο βανιλίνες)

• 60 γρ. σκόνη άγλυκο κακάο

• 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

• 60 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C. Στρώνουμε σε ένα ταψί διαστάσεων 23×33 εκατοστών, αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας να προεξέχει στα πλαϊνά. Αυτό θα μας βοηθήσει να ξεφορμάρουμε εύκολα.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά και μέσα ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε. Όταν λιώσει η κουβερτούρα προσθέτουμε τις ζάχαρες και βγάζουμε από τη φωτιά.

Μεταφέρουμε το βούτυρο με τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε πρώτα τα αβγά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομοιγενοποιηθούν καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινίζοντας τα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε μέσα στο μίγμα την κουβερτούρα γάλακτος σε μικρά κομμάτια.

Ταιριάζει τέλεια με μία μπάλα παγωτό βανίλια αλλά και με γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο.

Don’t forget: Ακολουθήστε με στο instagram ή στο facebook, για να μαθαίνετε πρώτοι τις συνταγές που ανεβάζω.

double chocolate brownies
double chocolate brownies

Αφήστε μια απάντηση