Αρχείο

παγωμένο πράσινο τσάι με χυμό πεπόνι

Παγωμένο πράσινο τσάι με πεπόνι

Τι πιο δροσιστικό και γευστικό για αυτές τις ζεστές μέρες του Ιούλη που διανύουμε από ένα κρύο ρόφημα; Και βέβαια τι καλύτερο και υγιεινό από ένα παγωμένο τσάι. Σήμερα θα το συνδυάσουμε με πεπόνι, θα προσθέσουμε τριμμένο πάγο και θα απολαύσουμε, ένα φρουτένιο παγωμένο πράσινο τσάι με πεπόνι, προσπαθώντας να κάνουμε ένα απόγευμα μας, λίγο πιο δροσερό!

Πριν από περίπου 5 χρόνια, μια “μικρή” μεγάλη δυσκολία ήρθε στη ζωή μου. Μια περιπέτεια που εμφανίστηκε ξαφνικά μου αναστάτωσε την όμορφη και πολύτιμη καθημερινότητά μου. Με τρόμαξε αλλά παράλληλα με έκανε να αλλάξω κάποια πράγματα στις συνήθειές μου. Τότε ξεκίνησα γυμναστική, που συνεχίζω με ενθουσιασμό, άρχισα να τρώω καλύτερα και πιο ποιοτικά, έκανα επιλογές από την αρχή σε ανθρώπους και άλλα τέτοια.

Μία λοιπόν συνήθεια που την χρωστάω σε εκείνη την εποχή είναι το πράσινο τσάι. Πίνω καθημερινά 3-4 φλυτζάνια. Χειμώνα και καλοκαίρι. Μερικές φορές το βαριέμαι, αλλά το έχω καθιερώσει και το πίνω σαν φάρμακο και έτσι συνήθως δεν το παραλείπω.

Διαλέγω βιολογικό πράσινο τσάι και κάθε πρωί το ετοιμάζω σε μία μεγάλη κανάτα και το πίνω πολλές φορές αντί για νερό κατά την διάρκεια της ημέρας. Συνήθως προσθέτω χυμό από λεμόνι και λίγο μέλι. Το καλοκαίρι βάζω την κανάτα στο ψυγείο και προσθέτω πολλά παγάκια στο ποτήρι μου για περισσότερη δροσιά, ενώ το χειμώνα μου αρέσει σε θερμοκρασία δωματίου.

παγωμένο πράσινο τσάι με χυμό πεπόνι

Σήμερα θα σας δείξω ένα τρόπο να απολαύσετε ένα παγωμένο πράσινο τσάι, με δυόσμο και χυμό από πεπόνι. Ένα απόλυτα καλοκαιρινό ρόφημα που το απολαμβάνω στις διακοπές, τα ζεστά απογεύματα στην αυλή μας στην Κεφαλονιά. Είναι τόσο δροσερό που καθώς πίνεις την πρώτη γουλιά νιώθεις να τραβάει από μέσα σου όλο το καυτό πρωϊνό και την αλμύρα της θάλασσας.

Βάλτε παραπάνω πάγο και απολαύστε το και εσείς και κάντε ένα δώρο στον οργανισμό σας.

παγωμένο πράσινο τσάι με χυμό πεπόνι

Υλικά (για 4-5 ποτήρια)

• 4-5 φακελάκια βιολογικό πράσινο τσάι

• 10 φυλλαράκια δυόσμου

• 200 γρ. πεπόνι (χωρίς την φλούδα)

• 2 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)

Βάζουμε 4 κούπες νερό σε ένα κατσαρολάκι και κλείνουμε το μάτι λίγο πριν τον βρασμό. Βάζουμε μέσα τον δυόσμο και τα φακελάκια τσαγιού και αφήνουμε για 3-5 λεπτά (ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευσίας). Αφήνουμε να κρυώσει.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε κομμάτια και το βάζουμε στο multi μέχρι να λιώσει. Αν θέλουμε προσθέτουμε το μέλι. Σε μία μεγάλη κανάτα ρίχνουμε το κρύο τσάι, πάγο και το πεπόνι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Και μην ξεχνάτε: Ακολουθήστε με στο instagram ή στο facebook, για να μαθαίνετε πρώτοι τις συνταγές που ανεβάζω.

παγωμένο πράσινο τσάι με χυμό πεπόνι
παγωμένο πράσινο τσάι με χυμό πεπόνι

Αφήστε μια απάντηση