Αρχείο

Κολοκυθόσουπα με λουκάνικο και παρμεζάνα

Κολοκυθόσουπα με λουκάνικο

Είμαστε επίσημα στο φθινόπωρο! Η θερμοκρασία άρχισε ήδη να πέφτει και έτσι μπορούμε χωρίς δικαιολογίες να ετοιμάσουμε μία νοστιμότατη σούπα.

Τις κολοκύθες τις είδα μπροστά μου στο super market. “Είναι η εποχή τους” σκέφτηκα και έβαλα μία στο καλάθι.

Συνηθίζουμε να τρώμε σούπες τον χειμώνα ή όταν ένα κρύωμα μας τριγυρίζει. Όμως μια νόστιμη σούπα λαχανικών μπορούμε να τη φάμε όλες τις εποχές του χρόνου και φυσικά να αποτέλεσει ένα πλήρες γεύμα.

Η συνταγή που θα ετοιμάσουμε σήμερα, έχει την κολοκύθα ψητή, μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά. Έχει λουκάνικα Τζουμαγιάς (αυτά χρησιμοποιήσα εγώ, εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει, προτίμηστε όμως κάποια με έντονη, πικάντικη γεύση), έχει και παρμεζάνα. Δεν έχει καθόλου βούτυρο, καθόλου κρέμα γάλακτος. Εϊναι βελούδινη, ελαφριά και εξαιρετικά γευστική αυτή η σουπίτσα, που με την πρώτη κουταλιά νιώθεις αμέσως να σε ηρεμεί, να σε ξεκουράζει και φυσικά να σε ζεσταίνει.

Κολοκυθόσουπα με λουκάνικο και παρμεζάναΚολοκυθόσουπα με λουκάνικο και παρμεζάνα

Υλικά

• 1 μέτρια κολοκύθα (περίπου 1.5 κιλό)

• 3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

• 2 μεγάλα κρεμύδια

• 3 σκελίδες σκόρδο

• 3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 λίτρο ζωμό λαχανικών

• 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

• 150 γρ. λουκάνικα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες σαν το πεπόνι. Δεν την ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια. Στρώνουμε σε ένα ταψί μία λαδόκολα και τοποθετούμε μέσα τα λαχανικά. Καθαρίζουμε και προσθέτουμε και το σκόδρο. Ρϊχνουμε πάνω στα λαχανικά το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.

Μόλις τα λαχανικά πάρουν χρώμα (δεν θέλουμε να καούν) βγάζουμε από το φούρνο και καθαρίζουμε τις φέτες της κολοκύθας, κόβοντάς τες σε μικρότερα κομμάτια.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αποσύρουμε από την φωτιά και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά από το ταψί.

Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μπλέντερ (ή με ένα ραβδομπλέντερ) λιώνουμε τα λαχανικά μαζί με το ζωμό, μέχρι να έχουμε ένα απαλή και λεπτή υφή. Αν θέλετε μπορείτε να περάσετε τη σούπα σας από ένα σουρωτήρι, για να γίνει ακόμα πιο βελούδινη.

Σερβίρουμε με τα λουκάνικα που ήδη έχουμε ετοιμάζει, με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φυσικά με ελαιόλαδο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κρουτόν.

Και μην ξεχνάτε: Αν την δοκιμάσετε φωτογραφίστε την, ανεβάστε την στο instagram και κάντε tag @callthecook, για να την δω!

Εσείς ποιες σούπες προτιμάτε; Θα χαρώ να μάθω, γράφοντας μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Κολοκυθόσουπα με λουκάνικο και παρμεζάνα

2 Σχόλια

  • romantique

    13/11/2018 at 19:45

    Πολύ ωραία συνταγή!Την έφτιαξα πρόσφατα κι όσοι την δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν.Σίγουρα θα την φτιάξω και για πρώτο πιάτο σε κάποιο εορταστικό τραπέζι!

    Απάντηση
  • Call the Cook

    14/11/2018 at 15:31

    Ωωω! πολύ χαίρομαι που σου άρεσε. Θα είναι πραγματικά τέλεια σε γιορτινό τραπέζι, σαν πρώτο πιάτο!!! Ευχαριστώ!

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση