Αρχείο

κοτόπουλο με μουστάρδα λεμόνι και σχοινόπρασο

Κοτόπουλο με μουστάρδα & σχοινόπρασο

Ένα εύκολο πιάτο, είναι το σημερινό κοτόπουλο με μουστάρδα, λεμόνι και σχοινόπρασο. Γρήγορο, εύκολο και πολύ, μα πάρα πολύ νόστιμο. Μόνο ένα τηγάνι, ελάχιστα υλικά και έχουμε στα γρήγορα το φαγητό της ημέρας. Διαλέξτε φιλέτα από μπούτι ή στήθος κοτόπουλο, μία καλή μουστάρδα και φρέσκο σχοινόπρασο και θα έχετε στο πιάτο σας, μια απίστευτη νοστιμιά!

Λίγο καιρό πριν, στην προσπάθεια μου να χάσω λίγο βάρος, για μέρες έτρωγα νερόβραστη ή ψητή πρωτεϊνη, παρέα με ξενέρωτες σαλάτες. Ένα βράδυ που η πείνα έκανε την εμφάνιση της και στο πρόγραμμα μου είχα κοτόπουλο, θέλησα να το κάνω λίγο πιο νόστιμο. Το έβαλα λοιπόν σε ένα τηγάνι, με ελάχιστο λάδι, το έβρασα και στο τέλος του πρόσθεσα λεμόνι και μουστάρδα. Ήταν τόσο νόστιμο που το ξανάεφτιαξα και την επόμενη. Και δεν ήταν η πείνα μου και η στέρηση των προηγούμενων ημερών που με έκανε να γλύψω το πιάτο, αλλά ήταν και ο Γιώργος ο οποίος το έφαγε νομίζοντας ότι είναι το φαγητό της ημέρας, όταν σήκωσε το καπάκι και το είδε. Το χαρακτήρισε “εξαιρετικό” και μου ζήτησε να το ξαναφτιάξω άμεσα, λίγο πιο “κανονικό”. Και εννοούσε βέβαια με λίγο περισσότερο λαδάκι και περισσότερη σάλτσα.

Σήμερα λοιπόν η “κανονική” συνταγή είναι εδώ και σας την παρουσιάζω. Αξίζει να την δοκιμάσετε την επόμενη φορά που δεν θα θελήσετε να κάνετε το κότοπουλο σας, κοκκινιστό ή στο φούρνο με πατάτες!

κοτόπουλο με μουστάρδα λεμόνι και σχοινόπρασο

Υλικά

• 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (μπούτι ή στήθος)

• 5 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 300 ml νερό (ή ζωμό κοτόπουλο)

• 50 γρ. φρέσκο βούτυρο

• 5 κ.σ. μουστάρδα dijon

• ξύσμα από ένα λεμόνι

• χυμό από δύο λεμόνια

• 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

 • αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε το κοτόπουλο για πέντε λεπτά σε άφθονο νερό. Πετάμε το νερό και κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια (περίπου 8 εκατοστά). Σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το οποίο σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Όταν το κοτόπουλο έχει μαλακώσει αρκετά και το νερό έχει συμπυκνωθεί (πρέπει να έχει μείνει το 1/3 από το αρχικό), προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό, τη μουστάρδα και το βούτυρο (σε μικρά μικρά κομμάτια). Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να πάρει ακόμα μία βράση και να πήξει η σάλτσα. Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Συνοδέψτε το με ρύζι.

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να το μάθω. Βάλτε τις φωτογραφίες του πιάτου σας κάνοντας με tag στο instagram ή αφήστε μου το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

κοτόπουλο με μουστάρδα λεμόνι και σχοινόπρασο

Αφήστε μια απάντηση