Αρχείο

κοχύλια, γεμισμένα με πέστο από σπαράγγια, ανθότυρο και φέτα

Ζυμαρικά γεμισμένα με πέστο σπαραγγιών & φέτα

Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε ζυμαρικά γεμισμένα με πέστο σπαραγγιών, φέτα και ανθότυρο. Μια απλή σάλτσα ντομάτας, για να δέσουμε το πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τυράκι για να λιώσει και να συμπληρώσει τις γεύσεις μας.

Όταν αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη συνταγή, το μυαλό μου πήγε αμέσως στην πρώτη φορά που η κόρη μου έφαγε το μεσημεριανό της, εκτός σπιτιού. 

Ήταν άνοιξη με πολύ ήλιο και βγήκαμε για καφέ με τη φίλη μου τη Μαρία, με τα κορίτσια μας στα καρότσια. Οι μικρές μας σχεδόν συνομήλικες, λίγο πριν τα δύο, απολάμβαναν τη βόλτα, περπατούσαν άτσαλα και εμείς μόνο καφέ δεν ήπιαμε!

Κάποια στιγμή ο ουρανός σκοτείνιασε ξαφνικά και η μπόρα δεν άργησε να πιάσει. Για να γυρίσουμε ούτε λόγος, μιας που το αυτοκίνητο ήταν μακρυά. Ήταν μεσημέρι και τα μικρά μας κουρασμένα και νηστικά, είχαν ήδη αποκοιμηθεί στα καρότσια. Αποφασίσαμε να φάμε έξω και το ιταλικό που βρήκαμε μπροστά μας, ήταν μια η λύση. “Και τι θα φάνε τα παιδιά;” αναρωτηθήκαμε σχεδόν ταυτόχρονα. Βλέποντας το μενού αποφασίσαμε να τολμήσουμε και τους παραγγείλαμε ζυμαρικά γεμισμένα με σπανάκι και ρικότα. Ήταν η πρώτη φορά που έδωσα στο μωρό μου, φαγητό το οποίο δεν είχα μαγειρέψει εγώ. Η έκπληξη μου ήταν μεγάλη, αφού δεν προλάβαινα να ταϊζω. Το στόμα άνοιγε, τόσο γρήγορα που η μία μπουκιά διαδέχονταν την επόμενη σε χρόνο dt!  “Μαμ…”, έλεγε αν αργούσα λίγο να φορτώσω το πηρούνι!

Ήταν στ’ αλήθεια πολύ νόστιμο και καλομαγειρεμένο πιάτο και από τότε κατάλαβα ότι στην κόρη μου αρέσουν οι γκουρμεδιές. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τότε (και για λίγο καιρό ακόμα), της μαγείρευα ξεχωριστό φαγητό, προσπαθώντας να της παρέχω ότι καλύτερο για την διατροφή της.

Υλικά

• 500 γρ. μεγάλα κοχύλια

• 250 γρ. ανθότυρο

• 200 γρ. φέτα

• πέστο σπαραγγιών

• σάλτσα ντομάτας

• 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη (ή άλλο τυρί που λιώνει)

πέστο σπαραγγιών

• 200 γρ. σπαράγγια (ζυγισμένα χωρίς τα κοτσάνια)

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 50 ml νερό

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 60 γρ. καρύδια

• 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

• ξύσμα από 1 λεμόνι

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• αλάτι, πιπέρι

σάλτσα ντομάτας

• 1 κρεμύδι ψιλοκομμένο

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 5 κ.σ. ελαιόλαδο

• 400 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες (ή 1 συσκευασία συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας)

• 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό

• 1 πρέζα ζάχαρη

• 80 ml νερό

• αλάτι, πιπέρι

• 80 ml νερό

Ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας,  Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι. Το αφήνουμε να τσιγαριστεί για λίγο και προσθέτουμε το σκόδρο. Ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε μία πρέζα ζάχαρη, το βασιλικό και το νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει, σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Στο μεταξύ βράζουμε τα κοχύλια, σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στο πακέτο. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να ετοιμάσουμε το πέστο των σπαραγγιών.

Πλένουμε και κόβουμε το σκληρό μέρος από τα σπαράγγια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τα ρίχνουμε μέσα. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6-8 λεπτά μέχρι να εξατμισθεί το νερό. 

Στο multi βάζουμε τα σπαράγγια κομμένα σε μικρά κομμάτια, τα καρύδια, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν τα υλικά καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.

Σε ένα μπολ βάζουμε την φέτα και το ανθότυρο και τα λιώνουμε με ένα πηρούνι. Προσθέτουμε το πέστο σπαραγγιών και ανακατεύουμε να ενωθούν. Σε ένα ταψί ρίχνουμε τη μισή από την σάλτσα ντομάτας. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε ένα ένα τα κοχύλια και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτα και προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Θυμηθείτε: Αν δοκιμάσετε τη συνταγή μου για ζυμαρικά γεμισμένα με πέστο σπαραγγιών και φέτα γράψτε μου στα σχόλια αν σας άρεσε ή φωτογραφίστε το πιάτο σας και ανεβάστε το στο instagram κάνοντας tag @callthecook.

Αφήστε μια απάντηση