Αρχείο

Πατάτες (σαν) τηγανιτές με wasabi μαγιονέζα

Ποιος στ’ αλήθεια μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο τηγανιτές πατάτες; Κι όταν αυτές συνοδεύονται από μια λαχταριστή μαγιονέζα, άστα καλύτερα! Και επειδή εμείς στο σπίτι, τρελαινόμαστε οικογενειακώς για πατάτες (σαν) τηγανιτές, τρώμε πολύ συχνά αυτές που θα σας δείξω σήμερα. Για το διαφορετικό του σημερινού post, φτιάχνουμε και μία wasabi μαγιονέζα για έξτρα spicy γεύση.

Θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, τα λάδια και να γλυτώσετε τον χρόνο σας πάνω από το τηγάνι; Τότε αυτές οι πατατούλες είναι η λύση. Και πιστέψτε με είναι πολύ πιο νόστιμες και τραγανές από τις τηγανιτές. Κόψτε τες, αρωματίστε τες και ψήστε τες για μισή ώρα σε δυνατό φούρνο. Το αποτέλεσμα θα σας ξαφνιάσει τόσο που σίγουρα ένα ταψί δεν θα φτάσει. Οι πρώτες που θα βγουν από τον φούρνο θα εξαφανιστούν πριν προλάβετε να τις σερβίρετε!

Φτιάξτε και την πιο εύκολη και γρήγορη μαγιονέζα και θα έχετε τον απόλυτο συνδυασμό. Η παρασκευή της είναι τόσο απλή και σίγουρη. Βάλτε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κανάτα και απλά χτυπήστε τα με το ραβδομπλέντερ. Αν ακολουθήσετε τον τρόπο που σας προτείνω, θα έχετε την πιο απαλή και βελούδινη μαγιονέζα, σε λίγα λεπτά.

Βασικό: τα υλικά για τη μαγιονέζα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Οπότε βγάλτε ότι χρειάζεται από το ψυγείο, τουλάχιστον μία ώρα πριν ξεκινήσετε!

Υλικά

για τις πατάτες

• 6 μέτριες πατάτες

• 1/4 κούπας ελαιόλαδο

• 2 κ.σ. κορν φλάουρ

• 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

• 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

• 1 κ.γ. κύμινο

• 1 κ.γ. αλάτι

• 1/4 κ.γ. πιπέρι

για τη μαγιονέζα

(όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου)

• 1 αβγό

• 1 κρόκο

• 180 ml ηλιέλαιο

• 70 ml ελαιόλαδο

• 1 κ.σ. μουστάρδα

• 2 κ.σ. λεμόνι

• 2 κ.σ. ξύδι

• Αλάτι-πιπέρι

• 2 κ.σ. πάστα wasabi

Πατάτες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 °C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί (ή στη λαμαρίνα του φούρνου).  Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με ένα σφουγγάρι για να καθαρίσουν καλά. Τις κόβουμε σε χοντρά μπαστουνάκια. Τις αφήνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να φύγει αρκετό άμυλο και να γίνουν τραγανές.

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα με το ελαιόλαδο πάνω στις πατάτες και με τα χέρια μας ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλύψουμε όλες. Τις τοποθετούμε τη μία κοντά στην άλλη στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά. Στον μισό χρόνο τις γυρίζουμε. Όταν οι πατάτες είναι τραγανές απ’ έξω και μαλακές στο εσωτερικό τους είναι έτοιμες. Προσθέτουμε χοντρό αλάτι πριν το σερβίρισμα.

Μαγιονέζα

Σε μία κανάτα ρίχνουμε όλα τα υλικά. Χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ, το οποίο πρέπει να ακουμπάει αρχικά και να είναι ακίνητο, στον πάτο του δοχείου. Χτυπάμε για λίγο μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να ασπρίζει το μίγμα. Σιγά και σταθερά αρχίζουμε να ανεβάζουμε απαλά το ραβδομπλέντερ και χτυπάμε για λίγο ακόμα, μέχρι ο όγκος της μαγιονέζας να αυξηθεί και εξαφανιστεί το λάδι. Η μαγιονέζα είναι έτοιμη. Προσθέτουμε το wasabi και ανακατεύουμε ελαφρά.

Το wasabi είναι προαιρετικό. Αν θέλετε μπορείτε να το παραλείψετε και να έχετε μία απλή μαγιονέζα.

Θα ήθελα να ξέρω πώς σας φάνηκε η συνταγή. Αν τη δοκιμάσετε θα χαρώ πολύ να το μάθω. Μπορείτε να φωτογραφίσετε το πιάτο σας και να με κάνετε tag στο instagram ή να μου αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.

 

Αφήστε μια απάντηση