Αρχείο

ρολάκια με προσούτο, μελιτζάνα, φρέσκια μοτσαρέλα και μαριναρισμένη ντομάτα

Ρολάκια προσούτο με μελιτζάνα

Την σημερινή συνταγή την φτιάχνω πολλά χρόνια και πάντα σε γιορτινά τραπέζια. Είναι ένα ξεχωριστό μεζεδάκι, που πραγματικά γίνεται ανάρπαστο, όποτε εμφανιστεί. Αγαπημένα συστατικά, προσούτο, μοτσαρέλα, μελιτζάνα και μαριναρισμένη ντομάτα. Όλα αυτά γίνονται μικρά ρολάκια και σβήνονται σε μπαλσάμικο.

Δεν έχετε ιδέα πόσο νόστιμα είναι.

Όταν τα ετοιμάζω για κάποιο τραπέζι, βγάζω μερικά από την πιατέλα για τον Γιώργο για να δοκιμάσει και κρύβω τα υπόλοιπα γιατί διαφορετικά δεν γλυτώνουν!

ρολάκια με προσούτο, μελιτζάνα, φρέσκαι μοτσαρέλα και μαριναρισμένη ντομάτα

Μπορείτε να τα ετοιμάσετε από την προηγούμενη και απλά λίγο πριν τα σερβίρετε τα βάζετε στο τηγάνι για 3-4 λεπτά και τα σβήνετε με μπαλσάμικο. Τρώγονται ζεστά, αλλά και κρύα είναι υπέροχα. Κρατήστε τη συνταγή για το επόμενο γιορτινό τραπέζι, αλλά φτιάξτε και μια οποιαδήποτε μέρα και δώστε γιορτινή διάθεση στο τραπέζι σας.

ρολάκια με προσούτο, μελιτζάνα, φρέσκαι μοτσαρέλα και μαριναρισμένη ντομάτα,

Υλικά (για 15 ρολλάκια)

• 15 φέτες προσούτο

• 3 μεγάλα μπαλάκια μοτσαρέλα

• 3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες

• 5 κ.σ. ελαιόλαδο

• 3 μέτριες ντομάτες

• 1 σκελίδα σκόρδο

• αλάτι, ρίγανη

• μαϊντανός

• 150 ml ξύδι μπαλσάμικο

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε μικρά καρέ και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο σκόρδο, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο, αφήνοντας τις ντομάτες να μαριναριστούν, όση ώρα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες. Ιδανικά χρησιμοποιούμε το μαντολίνο. Τις βάζουμε σε μπολ με αλάτι κα τις αφήνουμε για 15-20 λεπτά να ψεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Όταν τις βγάλουμε από το τηγάνι τις αφήνουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας να βγάλουν το περιττό λάδι.

Κόβουμε το κάθε μπαλάκι μοτσαρέλας σε 5 φέτες. Βγάζουμε το μπολ με τις ντομάτες από το ψυγείο και σουρώνουμε να φύγουν τα υγρά.

Παίρνουμε μία φέτα προσούτο, την απλώνουμε στο πάγκο και από πάνω της βάζουμε μία μελιτζάνα. Στο κέντρο τοποθετούμε ένα κομμάτι μοτσαρέλα και μία κουταλιά από τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Τυλίγουμε σε ρολάκι και κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Βάζουμε τα ρολάκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μπαλσάμικο. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά και το ρολάκια μας είναι έτοιμα. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και τοποθετούμε σε πιατέλα. Αν μας έχει περισσέψει ντομάτα, την βάζουμε στο πλάι ή στο κέντρο του πιάτου που θα σερβίρουμε.

Και μην ξεχνάτε:  Αν σας αρέσε η συνταγή μου γράψτε μου κάτι στα σχόλια και αν την δοκιμάσετε θα χαρώ να το μάθω. Φωτογραφίστε το πιάτο σας και κάντε με tag στο instagram @callthecook.

ρολάκια με προσούτο, μελιτζάνα, φρέσκαι μοτσαρέλα και μαριναρισμένη ντομάτα

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση