Αρχείο

Τρεμουλιαστό ρυζόγαλο

Το αγαπημένο μου επιδόρπιο από παιδί ήταν το ρυζόγαλο. Με ανυπομονησία περίμενα να κρυώσει για να το απολαύσω.

Στην πραγματικότητα ακόμα και σήμερα μου αρέσει ζεστό. Σχεδόν καυτό.

Την ίδια αγάπη για το ρυζόγαλο έχει και η κόρη μου.

Στην προσπάθειά μου να μειώσουμε τις “αγοραστές” λιχουδιές, κάποια απογεύματα το ετοιμάζουμε στο σπίτι και αφού το πασπαλίσουμε με μπόλικη κανέλα, περιμένουμε λίγο να κάνει πετσούλα και μετά κάνουμε διαγωνισμό ποια θα το φάει πιο γρήγορα. Τα μπωλ αδειάζουνε σε δευτερόλεπτα, ενώ σχεδόν πάντα μοιραζόμαστε ακόμα ένα μπωλάκι.

Η συνταγή που ακολουθεί είναι δοκιμασμένη και πολύ νόστιμη και και μας δίνει περίπου 8 μπωλάκια “τρεμουλιαστού” ρυζόγαλου.

 Υλικά

• 120 γρ. ρύζι γλασέ

• 3 φλυτζάνια νερό

• 1/2 κ.γ. αλάτι

• 100 γρ. ζάχαρη

• 1 λίτρο γάλα

• 1 βανιλίνη

• 2 κ.σ. κορν φλάουρ

• κανέλα

 

Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε μαζί με το νερό σε μία κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε να βράσει ανοιχτό καπάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Προσθέτουμε το γάλα (κρατάμε στην άκρη μισή κούπα), τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Αφήνουμε να βράσει το ρύζι (περίπου 20 λεπτά).

Ρίχνουμε στο κρύο γάλα το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.

Το ρίχνουμε στη κατσαρόλα ανακαυτεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, σαν κρέμα.

Σερβίρουμε σε μπωλάκια πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα και το απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο.

Διατηρούμε τα υπόλοιπα μπωλ στο ψυγείο.

 

Αφήστε μια απάντηση