Αρχείο

πικάντικη ζεστή σοκολάτα με τζίντζερ

Πικάντικη ζεστή σοκολάτα

Εδώ και χρόνια λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μαζί με τις 6 φίλες μου κάνουμε ένα τραπέζι. Δίνουμε ραντεβού σε ένα σπίτι (το οποίο αλλάζουμε κάθε χρόνο), φοράμε τα καλά μας, η κάθε μια μαγειρεύει κάτι και κάνουμε το δικό μας ρεβεγιόν. Ξεκινάμε πρωί πρωί με καφέ και τελειώνουμε αργά το βράδυ, έχοντας αδειάσει αρκετά μπουκάλια κόκκινο κρασί. Είμαστε πάντα μόνο εμείς. Χωρίς παιδιά, σκυλιά και φυσικά χωρίς άντρες. Λέμε τα νέα μας και κάνουμε ατελειώτες συζητήσεις, αλλάζουμε δώρα, χορεύουμε, γελάμε πολύ, λέμε καλή χρονιά, τρώμε και πίνουμε. Δυνατές φωνές και μουσική γεμίζουν το σπίτι, ατελείωτες αναλύσεις και θέματα επί θεμάτων.

Φέτος αυτό το ρεβεγιόν έγινε στο δικό μου σπίτι. Θέλησα να περιποιηθώ όσο καλύτερα μπορούσα τις φίλες μου. Εκτός από το φαγητό που ετοίμασα, έφταξα κέικ, τρουφάκια σοκολάτας και μπισκότακια, έστρωσα το γιορτινό τραπεζομάντηλο με το “καλό σερβίτσιο”, άναψα κεριά και τις περίμενα.

Μαζευτήκαμε γύρω στις 12 το πρωί, οπότε καφές για όλες εκτός από τη Μαρία που κάνει ομοιοπαθητική και ήθελε ζεστή σοκολάτα. “Πικάντικη” μου είπε και αφού ετοίμασα τους καφέδες για τις υπόλοιπες, ξεκίνησα τη σοκολάτα της. Μου ζήτησε πιπερίτσα τσίλι, αλλά δεν είχα, έτσι έβαλα τζίντζερ και λίγο πιπέρι.

πικάντικη ζεστή σοκολάτα με τζίντζερ

Από τη μια η ζεστή σοκολάτα της Μαρίας που βγήκε υπέροχη και από την άλλη το feed του instagram που γέμισε από χριστουγεννιάτικα ροφήματα, με έκαναν να την ξαναφτιάξω, να την βελτιώσω και να την μοιραστώ μαζί σας.

Βελούδινη, μυρωδάτη, ελαφρώς πικάντικη και απολαυστική αυτή η σοκολάτα, είναι το καλύτερο ρόφημα για τις γιορτινές μέρες ή νύχτες. Φτιάξτε λοιπόν το σκηνικό και απολαύστε την παρέα με τους αγαπημένους σας!

πικάντικη ζεστή σοκολάτα με τζίντζερ

Υλικά (για 2-3 κούπες)

• 400 ml γάλα

• 125 γρ. κουβερτούρα

• 2 κ.γ. άγλυκο κακάο

• 1 ξυλάκι κανέλας

• 1/4 κ.γ. σκόνη τζίντζερ

• 1 πρέζα μαύρο πιπέρι

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κακάο το τζίντζερ και το ξυλάκι κανέλας και ανακατεύουμε. Το βγάζουμε από τη φωτιά λίγο πριν πάρει την πρώτη του βράση. Αφαιρούμε την κανέλα και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αν θέλουμε σερβίρουμε με σαντιγύ και τριμμένη κουβερτούρα.

Αν την δοκιμάσετε θα χαρώ να το μάθω. Γράψτε μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας ή κάντε tag στο instagram @callthecook.

πικάντικη ζεστή σοκολάτα με τζίντζερ

Αφήστε μια απάντηση