Αρχείο

strawberry tiramisu, τιραμισού με φράουλες

Τιραμισού με φράουλες

‘Ενα διαφορετικό τιραμισού, με φρέσκιες φράουλες και λευκή σοκολάτα. Ένα πανεύκολο γλυκό, χωρίς καφέ, χωρίς αλκόολ και φυσικά χωρίς ψήσιμο! Απαλή και βελούδινη κρέμα με μασκαρπόνε και λευκή σοκολάτα, ζουμερές φρέσκιες φράουλες και μουσκεμένα μπισκότα, δημιουργούν το πιο νόστιμο και ντελικάτο τιραμισού!

Η γιορτή μας φέτος μας βρίσκει στο νησί. Γιώργος ο καλός μου, Γωγώ εγώ, με ένα σμπάρο δυο τριγώνια δηλαδή.

Τα τελευταία χρόνια κάθε τέτοια μέρα, φτιάχνω γαλακτομπούρεκο (δείτε εδώ τη συνταγή μου), φέτος όμως είπα να το αλλάξω και έπειτα από απαίτηση της μικρής μου έφτιαξα ένα γλυκό με φράουλες. Οι ευκολίες της κουζίνας εδώ, ελάχιστες και με δανεικό το μίξερ, ξεκίνησα. Το σημερινό γλυκό που θα κεράσω είναι ένα φραουλένιο τιραμισού, με λευκή σοκολάτα. Την βασική ιδέα για το γλυκό την βρήκα εδώ, την τροποποίησα λιγάκι και σας την παρουσιάζω.

Η κρέμα του γλυκού είναι ακριβώς ίδια με του κλασικού τιραμισού (αν παραλείψεις τη λευκή σοκολάτα). Είναι βελούδινη και ελαφριά και ταιριάζει απόλυτα με τις φράουλες που τη συνοδεύουν. Το γλυκάκι ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, δεν χρειάζεται ψήσιμο και είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τις φράουλες, όπως και μεις!

strawberry tiramisu, τιραμισού με φράουλες

Υλικά

•  500 γρ. φράουλες (κομμένες σε μικρά κομμάτια)

• 500 γρ. μασκαρπόνε

• 4 αβγά

• 80 γρ. ζάχαρη άχνη

• 100 γρ. λευκή κουβερτούρα

• 300 ml νερό

• 5 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

• 200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ

Σε δύο μπολ χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Στο μπολ με τα ασπράδια ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε μία σταθερή μαγέγκα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη στους κρόκους και χτυπάμε καλά.  Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μία πηχτή κρέμα. Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα, σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μπολ με το μασκαρπόνε. Ανακατεύουμε ελαφρά. Με μία μαρίζ προσθέτουμε λίγη λίγη την μαρέγκα ανακατεύοντας με ελαφριές κινήσεις. Βάζουμε για λίγο την κρέμα στο ψυγείο. Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό και προσθέτουμε την μαρμελάδα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει.

Ψιλοκόβουμε τις φράουλες.

Συναρμολόγηση γλυκού

Χρησιμοποιούμε ατομικά ποτηράκια ή ένα ταψί (περίπου 20×25 εκ.). Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στο υγρό με την μαρμελάδα και αφήνουμε για 4-5 δευτερόλεπτα. Στρώνουμε τον πάτο του ταψιού με τα μισά μπισκότα. Από πάνω ρίχνουμε την μισή από την κρέμα και τις μισές φράουλες. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, την κρέμα και στο τέλος με τις φράουλες. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά (τουλάχιστον 4 ώρες). Σερβίρουμε με τριμμένη λευκή κουβερτούρα ή ζάχαρη άχνη.

Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram (@callthecook) ή αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το post.

strawberry tiramisu, τιραμισού με φράουλες
strawberry tiramisu, τιραμισού με φράουλες

2 Σχόλια

    • Call the Cook

      30/06/2019 at 23:12

      Η αλήθεια είναι ότι εγώ σε συνταγές που δεν ψήνονται τα αβγά, χρησιμοποιώ βιολογικά. Ωστόσο η παρατήρηση σου είναι σωστή. Μπορείς να τα παστεριώσεις σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η θερμοκρασία τους να φτάσει στους 60 βαθμούς C.

      Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση