Αρχείο

Tαρτάκια με μελιτζάνα & κατσικίσιο τυρί

Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε τα έβδομα γενέθλια της κόρης μου. Ο ενθουσιασμός της προετοιμασίας ήταν μεγάλος και το τρέξιμο πολύ, μιας που αποφάσισα για άλλη μία φορά να τα ετοιμάσω όλα μόνη μου. Το θέμα που διάλεξε η μικρή μου για το φετινό της πάρτυ ήταν διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής. 

Τα παιδιά αφού έπαιξαν και ανακάτεψαν υλικά, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και η κάθε ομάδα ετοίμασε μία τούρτα. Την στόλισαν με χρωματιστά κουφέτα, της έβαλαν τριμμένα μπισκότα, πρόσθεσαν τρούφα σοκολάτας και το αποτέλεσμα και των δύο ομάδων ήταν εντυπωσιακό. Το ευχαριστήθηκαν τόσο, που η κόρη μου και κάποιοι φίλοι της μου είπαν να το επαναλάβουμε “αύριο”!

Το να μαγειρεύεις για περίπου 30 παιδιά και 30 ενήλικες δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αποφάσισα να βάλω το παιδικό μενού σε χάρτινα lunch boxes ενώ τα φαγητά των μεγάλων τα έστησα σε ένα μεγάλο τραπέζι που υπήρχε στο χώρο. Μεταξύ των διαφόρων finger foods που ετοίμασα, έφτιαξα και αυτά τα πεντανόστιμα και διαφορετικά ταρτάκια που θα σας δείξω σήμερα. Χρησιμοποίησα υλικά που για μένα είναι στη λίστα με τα αγαπημένα μου, κατσικίσιο τυρί και μελιτζάνα. Ανάμεσα τους πρόσθεσα κομματάκια σκορδάτης ντομάτας και αλήθεια σας λέω δεν έμεινε ψίχουλο. 

Μία συνταγή για τάρτα ιδιαίτερη και διαφορετική που μπορείτε να ετοιμάσετε ακόμα και για κυρίως γεύμα και να συνοδέψετε με μία πράσινη σαλάτα.

Υλικά

• ζύμη για αλμυρή τάρτα (συνταγή εδώ)

• 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες

• 2 ντομάτες

• 150 γρ. κατσικίσιο τυρί chevre

• 200 γρ. τυρί κρέμα

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

• ελαιόλαδο

• αλάτι, θυμάρι

Ετοιμάζουμε τη ζύμη τάρτας, σύμφωνα με τη βασική συνταγή που θα βρείτε εδώ.

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε πολύ λεπτές ροδέλες. Ιδανικά χρησιμοποιούμε το μαντολίνο. Τις βάζουμε σε μπολ με μία κουταλιά σούπας αλάτι, τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν για 15 λεπτά. Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά, μία μία με χαρτί κουζίνας. Τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη  σε ένα ταψί με λαδόκολα, αλείφοντας με ένα πινέλο με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το θυμάρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο. Τις σωτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αποροφηθούν τα υγρά που θα βγάλουν. Προσθέτουμε αλάτι και τον μαϊντανό.

Συναρμολόγηση τάρτας

Σπάμε με τα χέρια μας το κατσικίσιο τυρί και το ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα. Απλώνουμε τα τυριά πάνω στην ψημένη τάρτα και προσθέτουμε τις ντομάτες. Από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες μελιτζάνας φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της.  Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180°C μέχρι να σφίξει η γέμιση.

Don’t forget: Αν σας αρέσε η συνταγή μου γράψτε μου κάτι στα σχόλια και αν την δοκιμάσετε θα χαρώ να το μάθω. Φωτογραφίστε το πιάτο σας και κάντε με tag στο instagram @callthecook.

Αφήστε μια απάντηση